Viata apotheek

Volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) waren er aan het begin van dit jaar bijna 2000 openbare apotheken in Nederland. Er zijn vier grote apotheek ketens: BENU Apotheken (467 vestigingen), Service Apotheek (460), Pluriplus (330) en Alliance Healthcare (205). De meeste winkels zijn in eigendom maar er zijn ook veel franchisewinkels. Iedere apotheek keten is verbonden aan een bepaalde groothandel die de medicijnen levert. Naast de ketens zijn er ook veel online apotheken met voordelige prijzen. Een voorbeeld hiervan is Viata apotheek.

Detox kuur
Arkopharma Detox Drinkampullen 10ST (9,95 euro)
Physalis Detox+ Tabletten 30TB (13,49 euro)
Golden Naturals Detox Support Capsules 60VCP (19,95 euro)
RP Vitamino Analytic Detox Capsules 144CP (25,09 euro)
Detox L Lever Capsules 60ST (29,95 euro)
Virtuoos Detox Power Gold Capsules 30CP (31,99 euro)
Sapvastenkuur 7 Dagen 11ST (34,95 euro)

BENU Apotheken

De grootste apotheek in Nederland is BENU Apotheken dat 467 vestigingen heeft. Eigenaar is de Brocacef Groep die uit verschillende ondernemingen bestaat en ongeveer 5000 medewerkers heeft. Brocacef nam in 2016 de apotheken van Mediq over. Omdat het bedrijf te groot zou worden voor de Nederlandse markt moest het op last van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) 89 vestigingen van Mediq afstoten.

Viata apotheek

Viata behoort niet tot een keten maar is een online apotheek. Het bedrijf is gevestigd in België en wordt geleid door een Belgische apotheker die toe ziet op de kwaliteit. Viata levert medicijnen naar alle 28 Europese landen.

Voedingssupplementen

Alleen medicijnen zonder doktersverklaring zijn te koop bij Viata. Er worden uitsluitend voedingssupplementen verkocht op basis van vitaminen, mineralen en planten. Op de pagina met erectiebevorderende geneesmiddelen staat een foto van de bekende blauwe pillen van het merk Pfizer maar dit medicijn is in het echt niet te koop bij Viata. De foto wordt kennelijk als reclame gebruikt voor een bekend product dat echter niet gekocht kan worden. Dat vind ik persoonlijk wat minder netjes maar de Viata apotheek ervaringen zijn gemiddeld erg positief. Klanten kunnen ervaringen delen op Kiyoh. Er zijn 4345 beoordelingen waarin de online apotheek gemiddeld een 9.2 scoort. Er zijn veel recente reviews en Kiyoh is een bekende reviewsite dus de ervaringen lijken betrouwbaar.

Bestelkosten

In de Benelux zijn 1500 afleverpunten waar men de bestelling op kan halen. Heb je een bestelling tot €25 dan betaal je €4,95 bezorgkosten als je het aan huis laat bezorgen. Haal jezelf het pakje op dan zijn de bezorgkosten 50 cent lager. Bestellingen boven de €59 hebben geen bestelkosten als ze thuis geleverd worden. Het goedkoopst is het pakje ophalen. De bezorging is gratis als het pakje een minimale waarde heeft van €40.

Leveringsduur & retour
Bestel je voor 19.00 uur bij Viata dan heb je het pakje de volgende werkdag al in huis. Als je bestelt dan zie je direct of het product op voorraad is of besteld moet worden. Ben je niet tevreden over het artikel dan kun je het binnen 14 dagen terugsturen. Dit is de wettelijke zichttermijn. je hoeft geen reden op te geven als je iets terugstuurt zolang de verpakking maar niet aangebroken is of beschadigd.

Viata vergelijken

Viata ziet er betrouwbaar uit en heeft een snelle levering. Toch kan het geen kwaad om de prijzen eerst te vergelijken met andere sites voordat je bestelt. Je zult niet de eerste zijn die teveel betaalt voor een identiek product op een andere webshop. Als ik eens snel een vergelijking maak met XLS Medical Max Strength (120 tabletten). Dit afslankmiddel kost bij Viata 54.95 euro + 4.45 euro bezorgkosten. Als ik even op internet kijk zie ik dat het zelfde doosje bij BOL 50 euro kost en dat de verzending gratis is. Dat scheelt toch 9 euro op deze bestelling. Bij BOL kun je bovendien tot 23.59 uur bestellen en wordt het ook in het weekend geleverd.

Speciale aanbiedingen – korting

Viata heeft ook speciale aanbiedingen en deze lijken erg interessant te zijn. Je krijgt hierbij een flinke korting t.o.v het standaard product. XLS Medical Vetbinder kost bij Viata 48.57 euro (180 tabletten). Kies je nu voor de aanbieding van 120 + 60 tabletten dan is de prijs gezakt naar 32.39 euro. Dat is een grote korting die het aantrekkelijk maakt om te bestellen. Hoe is de Viata aanbieding in vergelijking met andere online apotheken in Nederland? Apotheken 24Pharma, Bepharma en Drogisterijaanbieding vragen allemaal een prijs van ongeveer 48.59 euro. Viata is met deze aanbieding duidelijk de goedkoopste drogist.

Algemene indruk

Viata apotheek lijkt een betrouwbare online apotheek te zijn die in heel Europa levert. Bij Nederlandse concurrenten kun je vaak tot een later tijdstip bestellen (bij BOL tot 23.59 uur) en wordt het artikel soms ook in het weekend bezorgd. De sterkste troef van Viata lijken de speciale aanbiedingen te zijn waarbij ze grote korting geven op bepaalde artikelen. Deze staan vaak op de homepage. Voordat je bestelt vergelijk eerst de prijzen op het internet want de verschillen kunnen hard oplopen bij grote bestellingen.

Tags: Viata apotheek, cosmetica, buikvet verliezen,Beste dieet
afvallen aanbieding