Buikvet verliezen
Met welke voeding verbrand ik het snelste buikvet?
Er zijn veel verschillende meningen als het gaat om snel verliezen van buikvet. Maar met welke voeding verbrand je nou het snelste buikvet? Om daarachter te komen is het belangrijk om voor jezelf af te vragen wat je doel is. Wil je snel afvallen of op een langer termijn? Er zijn namelijk veel soorten diëten die voor bepaalde tijden gelden. Zo zijn er crash diëten die ervoor zorgen dat je binnen een hele korte tijd veel kilo’s verliest, maar ook diëten die je voor een langere periode bewust laten eten. Maak daarom een keuze wat het beste voor jou is!

Welke dieet past er bij mij?

Daarom beginnen we me de vraag welk dieet er het best bij jou past. Het advies is om een dieet te kiezen waarmee je voor langere tijd, bewust gaan leven. Wanneer je gezond wilt afvallen is het van belang om jezelf niet uit te hongeren maar meerder keren per dag je voedingstoffen binnen te krijgen zodat je lichaam verzadigd blijft. Je lichaam beschikt namelijk over een aantal extraatjes. Zodra je begint met het volgen van een crashdieet val je als het waren lichaam door middel van té weinig eten op een dag. Je lichaam heeft zijn extraatjes om zich staande te kunnen houden wanneer het te weinig voeding binnen krijgt. Dit is ook de reden waarom je tijdens een crashdieet zo snel afvalt. De bescherming kilo’s worden verbruikt en je valt af. Het is daarom een aanrader om een dieet als dit, niet langer dan een week te volgen. Helaas zal je wanneer je, “gewoon” gaat eten, merken dat de kilo’s er weer snel aanzitten. Om gezond af te vallen wat effect heeft voor een langere tijd moet je voor jezelf nagaan welke ongezonde dingen je op een dag eet. Het zijn vaak de kleine dingen die ons dikker maken zoals we willen. Zoals:

 • Ongezonde tussendoortjes
 • Frisdranken • “Gezonde” broodjes
 • Dat stukje taart van een collega die jarig is, de 2 a 3 glazen frisdrank op een dag of een broodje “gezond” in de kantine. Het zijn vaak de kleine dingen maar wel de grootste dikmakers. Ga daarom voor jezelf na wat jij voor ongezonde dingen eet en probeer hiermee te stoppen. Dit is de eerste stap tot een gezonder eetpatroon. Vervolgens is het van belang om meerder keren per dag te eten. Dit door middel van kleine maaltijden met voldoende voedingstoffen. Zo zal je lichaam niet uithongeren en heb je een verzadigd gevoel gedurende de dag.

  Experimenteer

  Probeer te experimenteren met je eten. De eerste stap is het opstellen van een geschikt eetschema. Hierbij moet je goed nadenken over de behoeftes van je lichaam. Wil je juist veel eten vanwege een zwaar trainingsschema of veel afvallen in kilo’s? Als je een zwaar trainingsschema volgt is het belangrijk dat je voldoende eet op een dag. Dit omdat je gedurende de dag je spieren wilt onderhouden en ze maximaal wilt laten herstellen van een training. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling om de hele dag ongezond te eten, maar om gezond en eiwitrijk te eten.

  Luister naar je lichaam

  Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Wanneer je lichaam aangeeft je dieet niet meer aan te kunnen is het belangrijk om je dieet aan te passen, Zo voorkom je eventuele schade. Want een dieet waarbij je te weinig eet kan schadelijk gevolgen hebben voor je lichaam. Snel kilo’s verliezen betekent namelijk niet dat je gezond bezig bent. Een crashdieet is oorspronkelijk gemaakt voor mensen in het ziekenhuis die snel een aantal kilo’s kwijt moesten raken om een operatie uit te kunnen laten voeren. Deze manier van diëten is door een aantal mensen opgepakt als effectieve afval methode is het gaan gebruiken als “makkelijke” manier om nog net even die paar kilo’s kwijt te raken voor een feestje.

  Snel je buikvet verliezen

  Het is een fabel dat je plaatselijk in je lichaam vet kunt verliezen. Het verschilt namelijk per persoon waar het vet het snelst verdwijnt. Wanneer je je buikvet wilt verliezen is het daarom belangrijk o een langere periode gezond en bewust te eten. Zo weet je zeker dat je ook het vet bij je buik zult verliezen. Sport gecombineerd met gezond en eiwitrijk eten zal ervoor zorgen dat jij je doel haalt. Je zal beter in je vel zitten en je lichaam zal volledig in “shape” zijn! Ga er daarom helemaal vol voor en geloof in jezelf. Dat is naast sport en voeding erg belangrijk!

  Tags: buikvet verliezen, vet verbranden, dieet, gewicht verliezen
  boodschappen online, hoe raak je kilo’s kwijt