Natriumarm dieet

Natriumarm dieet is niet bedoeld om af te vallen
Een natriumarm dieet wordt voorgeschreven als het zoutgehalte in het lichaam te hoog is. Natrium is een belangrijk onderdeel van keukenzout. Als de nieren minder goed werken dan is er een kans dat het natrium niet uitgeplast wordt maar in het lichaam achterblijft. Gevolgen hiervan zijn een opeenhoping van vocht wat weer tot verhoogde bloeddruk kan leiden. Door minder zout te gebruiken wordt de balans hersteld.
Voorzichtig met zout

Bij een natriumarm dieet mag men niet meer dan 6 gram zout per dag binnenkrijgen. Het is dus belangrijk om zo min mogelijk zout te gebruiken en bepaald eten niet meer te eten of te drinken. Een zoute haring is dus geen verstandige keuze als je een natriumarm dieet volgt. Ook blokjes bouillon of magnetronmaaltijden kun je beter overslaan net zoals drop en zoutjes. Verse tuinkruiden zijn toegestaan maar kruiden die in een zakje zitten bevatten vaak teveel zout. Je zult voortaan even moeten controleren wat het zoutgehalte is van een bepaald product.

Natriumarme boodschappen

Een potje Dieetzout van fabrikant Verstegen is natriumarm en bevat per 100 gram slechts 0.1 gram zout dat van nature aanwezig is. Natriumarme kaas uit Kollum bevat 381 kcal maar niet meer dan 0.15 gram zout. Op beide producten wordt duidelijk aangegeven dat ze natriumarm zijn.

Afslanken

Afvallen met groene thee
Maaltijdbox uitproberen?