Makkelijk dieet om af te vallen

Een makkelijk dieet om af te vallen en wat je geld bespaart? Het antwoord is niet moeilijk: het is bewuster eten. Beperk het voedsel met veel calorieën zoals chips, koekjes, chocolade, snacks en beleg. Eet meer fruit tussendoor. Je zult zien dat je geleidelijk gewicht verliest. Tegelijkertijd voel je dat je meer energie krijgt. Zorg tevens dat je voldoende beweging hebt.
Traplopen

Wist je dat traplopen bijzonder effectief is als je gewicht wilt verliezen? Je verbrandt met traplopen minstens 600 calorieën per uur. Hoeveel je precies verliest hangt af van je gewicht en de snelheid waarmee je de trap op- en afloopt. Ben je relatief zwaar dan verlies je meer calorieën. Traplopen kost je niets en levert meer (gewichtsverlies) op dan wandelen of joggen. Woon je in de buurt van het strand en de zee dan kun je wellicht oefenen op de trappen die over de duinen lopen.

Fietsen & afvallen

Fietsen is gezond en helpt je om je gewicht op peil te houden. Als je 16 km/uur rijdt dan verlies je ongeveer 350 calorieen als je dit een uur volhoudt. Zou je 30 km/uur fietsen (en weeg je 60 kg) dan verlies je bijna 1000 calorieën! Op de sportschool hebben ze speciale sportfietsen en train je in een groepje. Dit maakt het een stuk gemakkelijker dan als je zelf op de fiets in de buitenlucht gaat fietsen. Je kan daarom rustig zeggen dat fietsen een makkelijk dieet om af te vallen is.

Shakes – stopt het de honger?

Ik heb wel eens shakes geprobeerd maar een shake dieet leek me erg zwaar. Je eetpatroon gaat volledig op de schop en het hongergevoel is erg sterk. Voor mij (als man) leek een shake dieet geen uitkomst maar er zijn op het internet genoeg verhalen van mensen waarbij het wel heel goed werkt. Shakes zijn wel een tijdelijke oplossing. Je zult hierna weer moeten overschakelen naar je dagelijks eetpatroon. Daarbij is het goed uitkijken dat je niet terugvalt in je oude gewoonten.
Beperk calorierijk voedsel – het helpt!

Nadat mijn gewicht richting de 90 kg ging besefte ik dat het roer om moest. Geen excuses meer maar anders gaan eten. En het werkt! De chips en alcohol heb ik beperkt en ik eet voortaan mijn heerlijke pompoenbrood met boter maar zonder beleg. Dit samen scheelt bijna 1000 calorieën per dag! Een zak chips bevat vaak meer dan 1000 calorieën. Ik spendeer minder geld aan boodschappen en verlies geleidelijk gewicht. Oké, de eerste week viel niet mee. Er was die drang naar de kast met de chips maar nu ik er wat aan gewend ben is het een stuk gemakkelijker geworden. Bier koop ik ook niet meer voor thuis maar ik drink het nog wel als ik ergens naar toe ga (dansen, sportclub, terrasje pakken). Het scheelt ook wel dat ik een partner heb die bijna geen chips eet en alcohol drinkt. De overheerlijke chocolade brownies (94 calorieen per koekje) kan ik voorlopig niet weerstaan. Zeker niet als mijn vrouw er ook van eet. Die pakjes koekjes kopen we dus niet elke dag 🙂