Koolhydraatarme recepten

In een week afvallen met koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten zijn ideaal als je in een week wil afvallen. Zeker zo’n 1 tot 2 kilo aan gewicht moet je zeker wel kunnen verbranden met een dergelijk dieet.

Een koolhydraatarm dieet is gebaseerd op gerechten waarbij rekening is gehouden met een minimale aanwezigheid van koolhydraten. Daardoor krijgt je lichaam wel genoeg energie om te kunnen doen wat het zou moeten doen, maar te weinig om opgeslagen te worden als vet. Sterker nog: als je een goed koolhydraatarm recept bereidt, zijn er niet eens koolhydraten om opgeslagen te worden als vet.
Hoe zit dat nu precies?
Complexe koolhydraten
In onze voeding moeten we het hebben van drie voedingsstoffen die we tezamen “calorieën” noemen. We hebben het dan over:

– Eiwitten

– Vetten

– Koolhydraten

Je leest het dus goed dat koolhydraten wel degelijk van belang zijn in een normaal voedingspatroon. Maar we hebben het dan wel over complexe koolhydraten. Dit zijn koolhydraten die als eigenschap hebben dat ze je energie geven, een boost in je suikerspiegel, maar wel beetje bij beetje die energie vrijgeven. Met andere woorden: je teert langer op deze complexe koolhydraten.

Enkelvoudige koolhydraten
De tegenhanger van de complexe koolhydraten zijn de enkelvoudige koolhydraten. Die worden door je lichaam vrij snel omgezet in suikers, die je lang niet allemaal nodig hebt. Het overschot aan deze energie wordt vervolgens opgeslokt door je lichaam en komt terug als vetmassa.

Je wordt dikker van enkelvoudige koolhydraten. Deze koolhydraten vind je vooral in producten als aardappel, pasta, rijst en brood. Het is dus heel verstandig om dergelijke producten vanaf heden niet meer tot je te nemen.

Een koolhydraatarm dieet
In een koolhydraatarm dieet ontbreekt het dus niet aan koolhydraten in het algemeen. Er is echter een betere balans in voedingsstoffen. Meer eiwitten, enkel en alleen nog complexe koolhydraten en onverzadigde vetten. Dat is waar een koolhydraatarm dieet voor staat.

Met mager vlees en vis als basis, aangevuld met groenten kom je al heel ver. Je voldoet aan een gezond eetpatroon als je je aan een koolhydraatarm dieet houdt en in de kortste tijd kun je al redelijk wat gewicht verliezen. Zoals in de inleiding gezegd kun je per week gerust 1 tot 2 kilo verbranden. In het begin van het dieet – wanneer je nog erg zwaar bent en veel vetmassa hebt – kan het zelfs nog meer zijn.

Beetje bij beetje overgaan
Nu is het wel zo dat je je lichaam de tijd moet geven om te wennen aan de nieuwe manier van eten en drinken. Koolhydraatarme voeding bevat veel minder tot geen suikers meer. Je lichaam zal dus letterlijk moeten gaan afkicken en zal daar niet zomaar mee akkoord gaan. Het advies is dan ook om beetje bij beetje over te gaan op een koolhydraatarm dieet en niet in één keer te stoppen. Want als je dat doet, loop je het risico dat je ziek wordt en je miserabel gaat voelen. Daardoor kan al je harde werken voor niets zijn. En dat is toch echt wel heel zonde.

Deze week nog afvallen?
Wil jij ook deze week nog de eerste stappen zetten naar een gezonder gewicht? Beginnen met afvallen op een gezonde, goede manier? Dan raden we je aan om een koolhydraatarm dieet te gaan volgen en beetje bij beetje over te stappen. Doe eerst een ontbijtje, breidt uit met een diner en vervolgens ook de lunch en tussendoortjes. Wanneer je naast het gezonder eten en drinken ook nog meer gaat bewegen, pak je het helemaal verstandig aan en zal je merken dat het afvallen nog sneller gaat en veel eerder effect heeft. Een koolhydraatarm dieet helpt je niet alleen met het bereiken van een gezonder gewicht, maar zorgt ook voor tal van andere voordelen op het gebied van gezondheid.

Tags: Koolhydraatarm, recepten, afvallen, dieet, koolhydraten
Buikvet kwijtraken, 5kg afvallen in een week, afvallen aanbiedinggroene thee afvallen, Hollywood dieet