Groene thee afvallen

Groene thee komt uit het Verre Oosten en staat bekend om zijn heilzame werking op de gezondheid. De eerste groene thee werd meer dan 4000 jaar geleden in China gedronken. De thee kan de stofwisseling te versnellen en heeft een rustgevende invloed. Stress is namelijk een factor die een hoog cortisol niveau kan veroorzaken waardoor men dikker wordt en overgewicht kan krijgen. Het is dus belangrijk om spanningen en stress onder controle te krijgen.
Groene thee heilzaam

Volgens een biomedicus van de Universiteit Maastricht is groene thee afvallen een probaat middel. Men kan er ruim een kilo mee afslanken in 1 tot 3 maanden tijd zonder dat men er extra moeite voor moet doen. Het is de combinatie van catechine en cafeïne dat een stimulerende effect heeft op de vetverbranding. Uiteraard moet wel gezond gegeten en gedronken worden en moet men voldoende bewegen. Veel wetenschappers denken dat het drinken van de thee ook een gunstige werking heeft op hart-en vaatziekten, kanker en het afweersysteem van het lichaam. Er zijn veel goede effecten gesignaleerd bij duizenden patienten hoewel harde wetenschappelijk bewijzen nog niet geleverd konden worden. Als je meer wilt afslanken dan heb je een snel resultaat met het Modifast dieet.

Theesoorten en capsules

Heb je een keer geen tijd of zin om thee te maken? Groene thee wordt ook verkocht bij de drogisterij in capsules. Met twee capsules bereik je bijna hetzelfde effect als met een aantal koppen groene thee. In het algemeen wordt 2 gram thee gebruikt per 100ml water. De meeste en beste groene theesoorten komen uit China en Japan. De prijzen lopen sterk uiteen. De thee in de supermarkt is het goedkoopst. De beste theesoorten zijn waarschijnlijk het best te koop bij Chinese toko’s, natuurwinkels en gespecialiseerde drogisterijen. Groene thee van de Aldi is erg goedkoop en kost nog geen euro, een doosje Pickwick €2.45 en Kneipp is €2.69. Een potje Kruidvat CLA met 90 capsules kost ongeveer €6.75.