Afvallen en je billen behouden

Heb je een dikke buik en je wilt ervan af? Uitsluitend eindeloze reeksen buikspieroefeningen doen heeft dan geen zin. Het is namelijk onmogelijk om alleen plaatselijk af te vallen. Je lichaam kan onmogelijk slechts op één specifieke plek vet verbranden en de rest van je lichaam onaangetast laten. Als je gaat afvallen, dan zal je dus ook op plaatsen afvallen waar je misschien helemaal niet wilt afvallen. Je kunt dus plat worden op plaatsen waar je juist rond wilt blijven, zoals bijvoorbeeld je billen.
Ongewenst afvallen bij je billen
De plekken waar de meeste vrouwen niet willen afvallen zijn de borsten en de billen. Vooral als je al niet gezegend bent met een partij ronde billen, dan is het extra vervelend als je juist daar ook nog eens vet verliest. In de meeste gevallen raak je naast je vet ook nog eens spieren kwijt en dat is funest voor je bilpartij. Juist daar kun je namelijk heel duidelijk de gevolgen daarvan zien.

Hypertrofie
Wil jij je billen rond houden of juist ronder maken, dan kun je dat doen met hypertrofie. Hypertrofie (Grieks voor ‘overmatige voeding’) is een term uit de celbiologie en is het vergroten van je cellen na een periode van afvallen. In tegenstelling tot hyperplasie, waarbij de grootte juist toeneemt door een toename van het aantal cellen, wordt bij hypertrofie het aantal cellen niet vergroot, maar wordt juist het volume van elke cel vergroot. Dit komt doordat elke cel meer water en bouwstoffen opneemt, waardoor ze groter worden. Het tegenovergestelde van hypertrofie is atrofie, waarbij juist het weefsel of de organen in grootte afnemen door verkleining van het cel volume.

Vergroot je billen met bilspierhypertrofie
Voor het in stand houden of juist vergroten van je billen is spierhypertrofie de beste methode. Spierhypertrofie betekent dat je voortdurend een specifieke groep spieren aanpakt. Voor je billen zul je dus bilspieroefeningen moeten gaan doen. Het volume van het sarcoplasma zal door deze bilspieroefeningen in ieder spiercel in je billen gaan toenemen. Hierdoor krijg je (weer) meer gespierde en rondere billen.

Spierhypertrofie
Spierhypertrofie is groei in volume, dikte, van de fast-twitch en de slow-twitch vezels doormiddel van krachttraining. Dit is volledig afhankelijk van het soort training dat je doet. Als reactie op de krachttraining zullen de spieren gaan groeien. Middels de juiste soort training zal de spieromvang toenemen doordat het sarcoplasma volume toeneemt. Enkele oefeningen die je hiervoor zou kunnen doen zijn het regelmatig aanspannen van je bilspieren, regelmatig doen van squats als bilspieroefening, achterwaarts beenheffen, kniebuigingen, lunges ofwel “uitstappen”, traplopen, bilspier push-ups of schaarbewegingen.

Niet op dieet
Ga vooral niet op dieet als jij je bilspieren wilt vergroten. Eigenlijk zou je juist meer moeten gaan eten, maar dan uiteraard wel gezond. Vooral essentiële eiwitten uit vette vis of mager vlees, veel groente en fruit en complexe koolhydraten uit hele granen zijn hierbij heel belangrijk. Deze gezonde voeding zorgt voor de juiste brandstof die je nodig hebt voor je bilspieroefeningen en voor het vergroten van je cellen in je billen. Het resultaat zal er dan ook naar zijn.