Afvallen buik

Is plaatselijk afvallen mogelijk?

Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de ministeries van Volksgezondheid en van Economische Zaken. Er werken ongeveer 50 mensen. Ze hebben een uitgesproken mening over plaatselijk vet verbranden. Volgens het Voedingscentrum is het niet mogelijk om op een bepaalde plaats gericht af te slanken.
Als je afvalt dan is het over het hele lichaam. Het is wel mogelijk om bij het afvallen bepaalde spiergroepen te trainen zoals de buikspieren, armen of billen zodat deze mooier uitkomen.

Workout

Gezond eten is de basis om gewicht te verliezen en slank te worden. Oefeningen kunnen helpen om een mooie strakke buik te krijgen. Meer informatie over het trainen van je buikspieren is te lezen op www.bestebuikspieroefeningen.nl/.

Afvallen buik – Paleo dieet

Afvallen buik? Toch kom je op het internet herhaaldelijk de verhalen tegen dat dit wel mogelijk is. Zo zou het Paleo dieet met veel gezonde vetten helpen tegen in het verbranden van buikvet. Dit ‘oer dieet’ houdt wel in dat je geen granen (brood), zuivelproducten, rijst en aardappelen mag eten. Het vlees mag alleen van gras gevoerde runderen komen. Paleo wordt dan ook meer als een levensstijl gezien door biologisch te eten dan als een tijdelijk dieet. Persoonlijk vindt ik het erg ingrijpend qua eetpatroon en zou ik dit dieet niet willen navolgen om zo slanker te worden op mijn buik. Door minder en anders te consumeren kan je ook afvallen. Eiwitten verzadigen erg goed. Door eiwitrijk voedsel te eten tijdens het ontbijt, lunch of bij het avondeten (eitje, magere kwark, yoghurt toetje, drinkshake, mager vlees, vis) en dit te combineren met groenten en fruit val je gegarandeerd af. Het is vooral zaak om het calorierijke voedsel te beperken (snacks, limonade, koekjes, snoep).