5 Kilo afvallen in 1 week

Modifast shakes

Uit onderzoeken en tests op het internet blijkt dat de shakes goed werken als je ze korte tijd gebruikt. Het totaal aan calorieen wat je binnenkrijgt is slechts 500 calorieen per dag. Dat is erg weinig en vergt veel doorzettingsvermogen zeker in de eerste dagen. Het normale verbruik voor een vrouw is 2000 calorieen per dag. Doordat je nauwelijks koolhydraten eet val je af. De eiwitten in de shakes zorgen ervoor dat je redelijk in balans blijft. 5 Kilo afvallen in 1 week is mogelijk als je strict aan het dieet houdt.
Crash dieet
De snelste keus om af te vallen is het crash dieet. Je beperkt met dit dieet het voedsel tot een minimum, eet rauwkost salades en drinkt veel water en thee. Echter door zo weinig te eten doe je je lichaam niet goed. Je vermindert namelijk niet alleen de inname van koolhydraten (calorieen) maar ook de eiwitten die je nodig hebt voor je spieren en immuunsysteem. Binnen een paar dagen zul je moe, lusteloos en duizelachtig zijn. Omdat het lichaam energie nodig heeft gaat het nu je spiermassa afbreken omdat er te weinig eiwitten zijn.

Eiwit dieet
Het eiwit dieet doet eigenlijk wat de shakes ook doen: afvallen door veel eiwit te eten. Terwijl de shakes abrupt werken doet het eiwit dieet het iets geleidelijker. Door de eerste dagen alleen eiwitrijk voedsel (ontbijt van eieren en havermout) en tijdens de lunch en ’s avonds salades te eten begin je af te vallen. Tussendoor kan je wat peulvruchten en noten eten.

Andere tips om af te vallen
– Zo min mogelijk ongezond snacken (chocolade, koekjes, frikandel e.d)
– Geen vruchtensapjes uit het pak meer drinken (veel suiker)
– In alcohol zit veel calorieen
– Probeer te onbijten met een verse vruchtensmoothie
– Ga iedere dag bewegen (wandelen, fietsen, fitness, zwemmen)
– Volg een detox (ontgiften) programma

Calorieverbruik tijdens sporten
Sporten die veel van je vergen zijn hardlopen en spinning. Een gemiddeld persoon kan wel 700 calorieen verbranden met deze sporten als ze een heel uur worden beoefend. Zumba en snel aerobics zijn goed voor een verbranding van 600-650 calorieen. Met fietsen en wandelen worden 300-350 calorieen verbrand.